Sanat dünyası dünyanın İlk NFT Bienali’nde buluşacak

Ayşe TUNALI 4 Ocak 2023

Sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getiren “NFT Biennial”, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) gelecek yıl sanatseverlerle buluşacak. Doğa, insan ve teknoloji üçgeni etrafında dokuz pavilyon sunacak bienalin kavramsal çerçevesinde “İnsanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiği” yer alıyor.

Zorlu PSM’nin galeri alanında 6-15 Ocak’ta ziyaret edilebilecek bianel kapsamında yüzü aşkın sanat NFT eseri sergilenebilecek. Sergi, aynı zamanda İstanbul dahil, dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekanlarda ve metaverse ortamında da düzenlenecek.

Dünyanın İlk NFT Bienali’nde dikkat çeken küratörler

Aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi küratörlerin bulunduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafından hazırlanan bienal, mekansal sınırları aşarak, konvansiyonel sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

Ana tema, “İnsanlık, teknolojiyi ne kadar içselleştirebildi?”

Bienal İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sergilenecek.

Ziyaretçilerin ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabilecekleri bienalde, medya sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersive sergilere kadar pek çok etkinlik bulunuyor.

 

 

 

Haberi Paylaş!
Exit mobile version