Spor dünyasından deprem seferberliği

Ayşe TUNALI 9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 10 ili kapsayan  ve Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi sonrasında spor dünyası kenetlendi.

Kulüpler ve federasyonlar depremzedelere hem maddi hem de malzeme yardımı için seferber oldu. Spor tesisleri yardım toplama merkezi oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), depremzedelere 500 bin TL para yardımında bulunurken bu kapsamda çeşitli spor branşlarında faaliyet yürüten spor federasyonlarının hayata geçirdiği nakdi yardım kampanyaları ve tutarları şu şekilde:

“Türkiye Yüzme Federasyonu 1 milyon TL, Türkiye Bisiklet Federasyonu 400 bin TL, Türkiye Hentbol Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Kick Boks Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Atletizm Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Judo Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Taekwondo Federasyonu 150 bin TL, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Eskrim Federasyonu 50 bin TL, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu 50 bin TL, Türkiye Satranç Federasyonu 100 bin TL,Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Okul Sporları Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Kürek Federasyonu 200 bin TL,Türkiye Badminton Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Cimnastik Federasyonu 250 bin TL, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 50 bin TL, Türkiye Karate Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Hokey Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Oryantiring Federasyonu 50 bin TL, Türkiye Herkes için Spor Federasyonu 100 bin TL, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 100 bin TL ve 400 bin TL değerinde kıyafet ve malzeme yardımı.”

Galatasaray, 18. tırı yola çıkardı

Yardım kampanyasını ilk başlatan kulüplerden olan Galatasaray, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Nef Stadı, Anadolu Yakası’nda ise Taçspor Tesisleri’nde yardım topladı.

Başkan Dursun Özbek, yöneticiler, personel ve sporcuların da yardım kampanyasında aktif rol aldığı sarı-kırmızılı kulüp, bu sabaha kadar 18 tırı deprem bölgesine gönderdi.

Galatasaray’da Sportif AŞ. Başkan Vekili Erden Timur ile futbol takımı kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu, Hatay’a giderek yardım malzemelerinin dağıtılmasına destek verdi.

Fenerbahçe, 9 tır dolusu yardım topladı

“Yaraları hep birlikte saracağız.” sloganıyla hareket eden Fenerbahçe Kulübü, deprem bölgesine 9. yardım tırını gönderdi.

Ülker Stadı’nı yardım toplama merkezi haline getiren Fenerbahçe, sporcularının da çalışmalara katılmasıyla toplanan acil yardım malzemelerini deprem bölgesine yolladı. Sarı-lacivertli kulüp, bugün öğle saatlerine kadar 9 tır dolusu malzeme yola çıkardı.

Beşiktaş’ın merkezi Vodafone Park oldu

Beşiktaş Kulübü, stadı Vodafone Park’ı yardım toplama merkezi haline getirdi.

Kulübün çağrıları üzerine çok sayıda vatandaş, hayati öneme sahip ihtiyaç malzemelerini stattaki Deprem Yardım Merkezi’ne gönderdi.

Gönüllülerin katkısıyla dün akşam saatlerine kadar statta tasnifleme ve paketlene işlemleri tamamlanan 2 tır dolusu ihtiyaç malzemesi, deprem bölgesine gönderildi.

Ayrıca Vodafone Park’ta bir araya gelen 120 siyah-beyazlı taraftar, arama ve kurtarma çalışmasına katılmak için Hatay’a gitti.

Spor salonlarında da yardım toplanıyor

Birçok spor federasyonu, bünyesinde bulunan spor salonlarını yardım toplamak için kullanıyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu, İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu’nda yardım malzemesi toplamaya başladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu ise Afet Bölgesi Yardım Kampanyası’na destek vermek isteyen vatandaşların yardım malzemelerini İstanbul 50. Yıl Deniz Esinduy Spor Salonu ile Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu girişindeki görevlilere teslim edebileceğini duyurdu.

Birçok federasyon, hem merkezlerinde hem de bünyesindeki tesislerde yardım toplama ve barınma hizmeti sunmak için harekete geçti.

Türkiye Jokey Kulübü; Adana, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır’da bulunan hipodromları, depremzedelerin konaklama ile diğer ihtiyaçları için açtı.

Haberi Paylaş!
Exit mobile version