SsangYong’dan 35 yıl sonra bir ilk! Adını KG Mobility olarak değiştirecek

Ayşe TUNALI 7 Ocak 2023

Güney Koreli SsangYong isim değişikliğine gidiyor. 30 yılı aşkın süredir SsangYong olarak bilinen Güney Koreli otomobil üreticisinin adının KG Mobility olarak değiştirilmesi planlanıyor.

Güney Kore Otomobil Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan KG Group Başkanı Kwak Jea-sun, “SsangYong Motor adı iyi anılara sahip bir hayran kitlesine sahip ama aynı zamanda acı verici bir imaja sahip. Artık tüm SsangYong arabaları dünyaya KG adı altında çıkacak. İsim değişse bile SsangYong Motor’un geçmişi değişmeyecek” dedi.

Otomobil üreticisinin adını resmi olarak KG olarak değiştirmek için Mart ayında yapılacak genel hissedarlar toplantısında onay alması gerekecek. Değişiklik resmi hale geldiğinde, SsangYong Motor’un 35 yıllık isminin sonu olacak.

İsim değişikliğinin son derece zor bir karar olduğunu kabul eden Kwak, marka logosu ve kurumsal kimlik dahil komple bir elden geçirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Otomotiv endüstrisinden kaynaklara göre yeni isim, otomobil üreticisini geleneksel otomobil üretiminin ötesine geçerek elektrikli araçlara ve gelecekte otonom sürüşe uzanan tam bir mobilite firmasına dönüştürme isteğinin bir işareti gibi görünüyor.

Haberi Paylaş!
Exit mobile version