“Tarihe, Doğaya Saygı” temasıyla start alan 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Muğla’da başladı

Ayşe TUNALI
Ayşe TUNALI 10 Nisan 2022
blank

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Muğla’da başladı. Bodrum İskele Meydanı’nda startı verilen Tour of Türkiye parkuruna 14 ülkeden 25 takım katılıyor. Dünyanın kıtalararası tek bisiklet turunda 175 sporcu 8 gün boyunca pedal çevirecek.

blank

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün başladı. Dünyaca ünlü bisikletçiler, Muğla’nın Bodrum ve Milas gibi turizm merkezlerinde pedal çevirirken, bu bölgelerdeki tarihi ve kültürel mekanların da tanıtımı yapılacak. “Tour of Türkiye” kullanımı ile uluslararası tanıtım gücünü artıracak organizasyonun bu yılki teması ise “Tarihe, Doğaya Saygı.”

Dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet yarışı olan tur, Bodrum’da başladı.

17 Nisan’da İstanbul’da sona erecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet parkurunda sporcular 8 etapta bin 303 kilometre pedal basacak.

blank

Turda, 14 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu yarışacak. 7 WorldTour takımının yer alacağı Tour of Türkiye’de 12 pro takım ve 6 kıta takımı mücadele edecek. Geçen yıl 3 olan WorldTour takım sayısı bu yıl 7’ye yükselirken Nairo Quintana, Sam Bennett ve Chris Froome gibi güçlü bisikletçilerin pelotonda yer alması, yarışa yönelik uluslararası ilgiyi ve rekabeti artıracak.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Muğla, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkacak

Dünyaca ünlü bisikletçiler, Muğla’nın Bodrum ve Milas gibi turizm merkezlerinde pedal çevirirken, bu bölgelerdeki tarihi ve kültürel mekanların da tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

blank

Tura katılacak takımlar:

WorldTour Takımları: UAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri), Bora – Hansgrohe (Almanya), Israel – Premier Tech (İsrail), Astana Qazaqastan Team (Kazakistan), Lotto Soudal (Belçika), Team BikeExchange – Jayco (Avusturya) Team DSM (Hollanda).

Pro Takımlar: Alpecin – Fenix (Belçika), Team Arkea – Samsic (Fransa), UNO X Pro Cycling Team (Norveç), Drone Hopper – Androni Giocattali (İtalya), Bardiani CSF Faizane (İtalya), Caja Rural – Seguros RGA (İspanya), EOLO – Kometa Cycling Team (İtalya), Euskatel – Euskadi (İspanya), Equipo Kern Pharma (İspanya), Human Powered Health (Amerika Birleşik Devletleri), Burgos BH (İspanya), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri).

Kıta Takımları: Bike Aid (Almanya), Wildlife Generation Pro Cycling (Amerika Birleşik Devletleri), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Saris Rouvy Sauerland Team (Almanya), China Glory Continental Team (Çin).

blank

Yenilenen parkuru ile uluslararası bisiklet ekosisteminden çok olumlu geri dönüşler alan Tour of Türkiye’nin 2022 yılı etap programı, etapların başlangıç ve tahmini bitiş saatleri ise şöyle olacak:

10 Nisan : Bodrum – Kuşadası (09.00 – 14.00)
11 Nisan: Selçuk (Efes) – Alaçatı (10.45 – 14.30)
12 Nisan: Çeşme – İzmir (Karşıyaka) (11.50 – 14.30)
13 Nisan : İzmir (Konak) – Manisa (Spil) (10.50 – 14.30)
14 Nisan : Manisa – Ayvalık (10.00 – 14.30)
15 Nisan : Edremit (Akçay) – Eceabat (57.Alay Şehitliği) (09.30 – 14.35)
16 Nisan : Gelibolu – Tekirdağ (11.00 – 14.30)
17 Nisan : İstanbul – İstanbul (08.15 – 11.31)

Haberi Paylaş!