Anadolu Efes, Real Madrid’i devirdi!

Ayşe TUNALI
Ayşe TUNALI 14 Mart 2023
blank

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague’in 24’üncü hafta erteleme karşılaşmasında İspanyol ekibi Real Madrid’i sahasında 90-89 mağlup etti. Bu sonucun ardından Anadolu Efes 14’üncü galibiyetini elde ederken Real Madrid 9’uncu mağlubiyetini aldı. Anadolu Efes’te Shane Larkin kaydettiği 18 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken Real Madrid’te Dzanan Musa 16 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

blank

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip, Vasilije Micic, Elijah Bryant, Will Clyburn, Chris Singleton ve Tibor Pleiss ilk 5’iyle çıkarken; Real Madrid’in ilk 5’i Adam Hanga, Dzanan Musa, Mario Hezonja, Gabriel Deck ve Walter Tavares‘ten oluştu. Mücadeleye ev sahibi ekip, Micic’in skorer oyunuyla başlarken Real Madrid pota altında bulduğu sayılarla skor üretti. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası 10-10 eşitlikle geçildi. Periyodun kalan bölümünde oyun üstünlüğünü eline alan İspanyol ekibi, Deck ile etkili olunca ilk periyodu 24-18 önde kapattı.

Maçın ardından galibiyeti değerlendiren Ergin Ataman, “”Bizim için hayli zorlu bir maç oldu. İkinci ve üçüncü çeyrekte harika oynadık. Bir şampiyona yakışacak performans sergiledik. Şut seçimlerimizde çok başarılıydık ve bol bol basket attık. Ancak son çeyrekte dinlenmeye geçtik. Ayrıca bu çeyrekte bulduğumuz her fırsatı neredeyse kaçırdık. Onlara, maçı kazanmak için fırsat verdik. Ama Larkin maçın sonunda sorumluluk alarak çok önemli bir galibiyete imza atmamıza yardımcı oldu. Bizim için çok çok önemli bir galibiyetti.” dedi.

Etiketler: ,
Haberi Paylaş!